Снимка: БГНЕС

Твърди се, че Владимир Путин е получил "сърдечен арест" в личния си апартамент в Москва в неделя вечерта.

Канал в Telegram, за който се смята, че се управлява от бивш вътрешен човек в Кремъл, съобщи за този инцидент, в който се казва, че руският лидер е бил открит от пазачи на пода на спалнята "да лежи на пода, въртейки очи".

Лекарите са били извикани незабавно. По-късно са диагностицирали 71-годишния мъж със "сърдечен арест".

След това Путин е бил преместен в специално медицинско заведение, построено в апартамента, където е бил подложен на интензивни грижи, твърди източникът.

Информацията не е проверена. Тя идва след постоянни спекулации около здравето на Путин на фона на слухове за дълго скрито медицинско състояние.

Telegram каналът General SVR, за който се твърди, че е управляван от бивш руски генерал-лейтенант, обяви в публикация: "Служителите по сигурността на руския президент Владимир Путин, които бяха на смяна в резиденцията, чуха шум и звуци от падане, идващи от спалнята на президента. Двама служители по сигурността веднага влязоха в спалнята на президента и видяха Путин да лежи на пода до леглото и преобърната маса с храна и напитки."

Публикацията продължава: "Путин се имаще конвулси, докато лежеше на пода, въртейки очи."

Съобщава се, че по-късно лекарите са пристигнали и са "реанимирали" Путин, като "преди това са установили, че президентът е получил сърдечен арест".

Твърди се, че докладваният сърдечен удар, който все още не е независимо потвърден, е изплашил сериозно близкия кръг на Путин.

General SVR често твърди, че Путин използва двойници, които заместват руския лидер за публични събития и чуждестранни посещения.

Двойник, както се твърди, е бил използван от служители на Кремъл по време на неотдавнашното пътуване до Китай по време на среща със Си Дзинпин, според SVR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase