Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руското външно министерство днес заяви, че ударът по болницата в Газа, при който бяха убити стотици палестинци, е шокиращо, дехуманизиращо престъпление, като добави, че Израел трябва да предостави сателитни снимки, за да докаже, че не е участвал в нападението, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Палестински официални представители заявиха, че болницата е била поразена от израелски въздушен удар, а Израел обвини за експлозията неуспешно изстрелване на ракета от страна на палестинската групировка "Ислямски джихад", която отрече да е отговорна.

"Ние смятаме това престъпно действие за престъпление – за акт на дехуманизация", заяви пред радио "Спутник" говорителката на външното министерство Мария Захарова.

Захарова каза, че има очевиден опит от страна на някои хора да се освободят от отговорност и че не е достатъчно само да се правят коментари пред медиите относно случилото се, така че Израел и САЩ трябва да предоставят сателитни снимки. "Моля, бъдете така добри да предоставите сателитни снимки и би било хубаво, ако американските партньори също направят това", заяви говорителката.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 7 месеца

В Русия със закон премахнаха думата ВОЙНА и я замениха с думата СТОКООБМЕН. В резултат беше отчетено : ВЪПРЕКИ ЕМБАРГОТО СПЕЦИАЛНАТА СТОКООБМЕННА ОПЕРАЦИЯ ИЗНАСЯ ЗА УКРАЙНА МИЛИОНИ ТОНОВЕ СТАРО ЖЕЛЯЗО И БИОЛОГИЧНИ ТОРОВЕ...

119

Анонимен

преди 8 месеца

Как ще стигне руска ракета до хамаз бе мозъка умозаключител отдолу ?!?

118

Анонимен

преди 8 месеца

Русия иска да покаже на Израел червен картон.

fallback