Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин може да намекне следващия месец, че ще участва на президентските избори през 2024 г., съобщи днес вестник „Комерсант“. Това проправя пътя стопанинът на Кремъл да остане на власт поне до 2030 г., предаде Ройтерс.

Официални длъжностни лица очакват, че в рамките на конференция през ноември Путин може да обяви, че ще участва в президентските избори през март догодина, цитира „Комерсант“ неидентифицирани източници, близки до президентската администрация.

Вестникът, който е един от най-уважаваните в Русия, пише също, че има и други сценарии за това какво ще направи Путин на конференцията и че той лично ще вземе окончателното решение за това.

Кремъл не коментира веднага тази информация, посочва Ройтерс.

Путин, на когото Борис Елцин повери президентския пост в  последния ден на 1999 г., вече е бил държавен глава по-дълго отколкото всеки друг руски управник след Йосиф Сталин, надминавайки дори 18-годишното управление на Леонид Брежнев.
(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 7 месеца

тоя сигурно е в мършолея под мумията на ленин, а двойници с презервативи на главите има много

47

Анонимен

преди 7 месеца

Путин подхранва маргаритките вече една година. Двойници със силиконови презервативи на главите им колкото искаш

46

Анонимен

преди 7 месеца

Путин ако беше посетил Третяковската Галерия и се беше замислил над картината на Иля Репин ЗАПОРОЖЦИ ПИШАТ ПИСМО До СУЛТАНА, може би нямаше да нападне Крим, Донецк и Донбас през 2014 и Украйна през 2022. В писмото до султана запорожците написали: Ще ни покориш, когато седнеш с ГОЛгъзВЪРХУтаралеж !!!

fallback