Снимка БГНЕС, архив

Междуетническото напрежение изглежда сее разделение между частите на руския 42-ри гвардейски мотострелкови полк, които се защитават от украинската контраофанзива в Запорожка област, съобщи „Укринформ“, цитиран от БГНЕС.

Арсен Темираев, мобилизиран военнослужещ от Република Северна Осетия-Алания, служещ в 70-и гвардейски мотострелкови полк, публикува на 25 септември видеоклип, в който твърди, че руски военни полицаи от 70-и полк са пребили Темираев и още двама войници от 3-ти батальон на 71-и гвардейски мотострелкови полк в Токмак на 24 септември.

Темираев твърди, че военните полицаи са го попитали за етническата му принадлежност, след което са му казали, че "Русия е за руснаци".

Пострадалият войник твърди, че военната полиция е пребила него и другите военнослужещи, защото местен жител на Токмак твърдял, че войниците са извършили сексуално насилие над деца - престъпление, което Темираев отрича да е извършил.

Войникът се оплаква, че е смятал, че "нацистите са от другата страна (визира Украйна – бел.ред.), но се оказва, че нацистите са сред нас".

Както бе съобщено по-рано, украинските отбранителни сили продължават настъпателната операция в мелитополското направление, като провеждат и щурмови мисии в посока Бахмут, нанасяйки загуби на силите на Москва и разлагайки руските позиции по цялата фронтова линия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase