Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руски подразделения за противовъздушна отбрана късно снощи са отблъснали няколко атаки на украински безпилотни самолети над Белгородска и Курска област, като са унищожили общо най-малко 11 дрона, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Oще по темата
В няколко отделни публикации в приложението "Телеграм" министерството съобщи, че седем дрона са били свалени над Белгородска област и четири - над Курска област. Ведомството не предостави информация за евентуални щети или пострадали в резултат на атаките. Москва рядко разкрива подробности, освен ако щетите не са по гражданска или невоенна инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

Белгородска и Курска област граничат с Украйна и многократно са ставали обект на нападения с дронове в хода на войната, която Русия започна срещу своята съседка през февруари 2022 година.

Агенция Ройтерс посочва, че не е успяла да потвърди информацията от независими източници и засега не е получила отговор на запитване за коментар от страна на Украйна относно атаките.

Украйна рядко поема отговорност за нападения на територията на Русия или на контролирана от Русия територия в Украйна, но през последните месеци започна да казва, че унищожаването на руската военна инфраструктура помага за контранастъплението на Киев.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Боби

преди 7 месеца

До блицкриг Чети какво пиша дебаркирали първоначално 160000 и достигнали 2 милиона с тиловите служби. Освен това нали се сещаш че ВСВ пристанището във Варна не имало дори този мизерен обем който сега е останал да се ползва днес след разпада на СИВ.

24

блицкриг

преди 7 месеца

До Боби-----Жп линия през изт. Стара планина е съществувала, а за морски транпорт у американци и англичани не бери грижа. Ще ''разгледат участието на Турция във войната'' и флотът ще мине през Босфора.

23

блицкриг

преди 7 месеца

До Боби----Десант и дебаркиране са различни неща. Десантът се извършва с малко хора, които трябва да осигурят плацдарм за дебаркирането на много хора. Пример при ''Факел'' десантират 70хил., но впоследствие дебаркират половин милион. Във Франция за три месеца след ''Оверлот'' съюзниците са четири милиона. Долината на Вардар не е Кулата-София. Това е Скопие-Белград. Десант в беломорска Тракия дава направление през Одрин-Бургас-източните проходи на Стара планина през жп лин. - понтон Дунав-Плоещ

fallback