Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Вътрешен източник в Кремъл заяви, че руският президент Владимир Путин е дал на министъра на отбраната Сергей Шойгу срок до началото на октомври да подобри ситуацията на фронта, да спре украинската контраофанзива и да върне инициативата на руските сили. Именно с това може да са свързани активните руски контраатаки, смятат анализатори от американския Институт за изследване на войната, цитирани от агенция УНИАН.

Oще по темата
"Думите на вътрешния източник, ако са верни, може да означават, че руското военно командване може да разпореди безмилостни контраатаки с надеждата да изтощи украинската контраофанзива, дори с цената руския военен потенциал", се казва в анализа на Института за изследване на войната.

Анализаторите отбелязват, че по-рано вече са наблюдавали случаи, когато руското министерство на отбраната, опасявайки се от неминуемата загуба на доверието на Путин, е активизирало своите усилия и е извършвало чистки сред командния състав. Жертви на подобни чистки са ставали изказалите негативни мнения за преследването на неосъществими военни цели с цената на големи човешки загуби, посочва УНИАН.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

430

Анонимен

преди 11 месеца

Вижте в ютюб как Канада се извиняват че са аплодирали украинец нацист, по време на визитата на Зеления;);) мега скандал!!!!;);)

429

Боби

преди 11 месеца

До агент Мъдлър ЦРУ глупости унищожават цивилни обекти... Дори и на руснаците бомбите останали от СССР са им скъпи(сещаш се колко струва охраняем транспорт от нейсе) няма да ги ползват срещу цивилни обекти и да си правят анти реклама като минимум. Поразяват се цивилни обекти ако свалят от ВСУ някой РФ боеприпас или ако в някой хотел има спец мероприятие на военните като изложение на дронове примерно... останалото е ЦИПСО инфо/дзинформация

428

България казва

преди 11 месеца

Слава на православна Украйна, която се изправи срещу азиатските орди на Путин и другарите му сатанисти, опитващи се да превземат целия свят

fallback