СНИМКА БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров отрече слуховете, че е в кома, като публикува видео в своя телеграм канал. В него той се разхожда под дъжда по алея, облечен с яке и качулка на главата.

"Настоятелно съветвам всички, които не могат да различат истината от лъжата в интернет, да се разходят на чист въздух и да подредят мислите си. Дъждът чудесно ободрява", написа той като коментар към видеото от разходката си, а ТАСС го цитира, пише dir.bg.

Няма категорично доказателство за това кога е снимано видеото, но в неделя в Грозни е било наистина дъждовно, а температурата - 16 градуса. През последните няколко дни различни източници и медии публикуваха информация, че Кадиров е тежко болен и на смъртно легло. Представителят на Главното разузнавателно управление на Украйна Андрей Юсов твърдеше, че старите заболявания на Кадиров са се влошили и той е в тежко състояние.

Слуховете бяха, че Кадиров дори е изпаднал в кома в болница. Имаше съмнение, че се намира в Централната клинична болница на Москва, където се лекуват видните личности, политици и ВИП-ове. Появиха се и снимки, разпространени от ВЧК-ОГПУ, приближен до руските служби Телеграм канал, на автомобили с чеченски номера, които са се струпали край московската болница.

Според публикации в украински медии самолетът на Кадиров се намира в Москва, а най-малко три пъти е летял дотам през последния месец. Украинското издание Obozrevatel написа, че московските лекари не са успели да изведат Кадиров от комата и са решили да поверят лечението му на чуждестранни лекари.

Изданието пише, че ръководителят на Чечня е бил откаран със самолет в Москва, но там не са могли да му помогнат.

Последните публични изяви на верния на Путин чеченски лидер бяха в края на август, когато той обяви смъртта на Пригожин за голяма загуба. Той не се беше появявал до публикуваното в неделя видео, за което се твърди, че е правено в района на резиденцията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase