СНИМКА БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на космодрума "Восточний" в руската Амурска област, предадоха световните агенции. Малко след това световните агенции съобщиха, че на космодрума е пристигнал и севернокорейският лидер Ким Чен Ун, който от вчера е на посещение в Русия по покана на руския президент, допълват световните агенции.

Путин обяви намерението си да посети космодрума по време на пленарната сесия на Източния икономически форум във Владивосток. Той обаче отказа да разкрие целта на пътуването си. "Имам своя съответна програма там, когато стигна, ще разберете", каза президентът.

Ким Чен Ун пристигна в Русия вчера с брониран влак, с който отпътува от Пхенян в неделя вечерта. Той беше посрещнат на гара Хасан в Приморския край от Александър Козлов, председател на междуправителствената комисия Русия-КНДР и министър на природните ресурси и околната среда.

Това е първата задгранична визита на Ким след ковид пандемията. За последно пък той се срещна с Путин през 2019 г. във Владивосток, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase