Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ръководителят на руската космическа агенция "Роскосмос" Юрий Борисов заяви днес, че междуконтиненталните балистични ракети "Сармат", които са способни да пренасят по десет или повече ядрени бойни глави, са били приети на бойно дежурство, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости.

Първоначално се предполагаше, че първата ракета "Сармат" ще постъпи на бойно дежурство в края на миналата година. През февруари 2023 г. руският президент Владимир Путин обяви, че комплексът "с нова тежка ракета" скоро ще бъде готов за използване.

"Сармат" е стратегическа ракетна система с междуконтинентална балистична ракета с течно гориво от тежък клас, като теглото на една такава ракета надхвърля 200 тона, посочва РИА Новости. Комплексът е предназначен да замени ракетите "Войвода", намиращи се на въоръжение в руските Стратегически ракетни войски.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Каубой

преди 8 месеца

Как може да скривате думата , която е името на къщата на прасетата?

83

Каубой

преди 8 месеца

Дано ви се самовзривят в ***.

82

Анонимен

преди 8 месеца

И Хитлер се е опитвал с нови технологии да обърне войната. Той е разполагал с кадърни учени и инжинери които са правили и внедрявали истински разработки. За разлика от Путин, който разполага с армия подмазвачи и некадърници. Тази сърма най-много да гръмне още при изстрелването. Сигурно имат точно един прототип, минал 0 теста.

fallback