Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението на лидера на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс.

Още по темата
Песков заяви пред репортери, че Кремъл не знае как е планирано да се проведе погребението.

"Присъствието на президента не се предвижда", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали Путин ще отиде на погребението на създателя на частната военна компания "Вагнер". Говорителят на Кремъл допълни, че не разполага с конкретна информация за погребението, а организацията му зависи от семейството.

Пригожин загина, когато бизнес самолетът му се разби миналата седмица, два месеца след като той и наемниците му от "Вагнер" организираха бунт срещу руското военно ръководство. В края на юни силите на частната военна компания поеха контрола над Ростов и напреднаха към Москва, но след това спряха и да се оттеглиха на 200 км от столицата.

Кремъл отхвърли като "абсолютна лъжа" предположението на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде убит за отмъщение. (БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase