Снимка: БГНЕС

Украинските военни ресурси са почти изчерпани, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу в момент, в който Киев продължава с подетата от юни контраофанзива, за да си върне окупираните от Москва територии, предаде Франс прес и БТА.

Шойгу се изказа на конференция по сигурността в Москва. На форума Шойгу увери, че Киев не постига резултати в контраофанзивата си въпреки тоталната подкрепа на Запада.

Шойгу заяви също, че руската военна операция в Украйна, започната през февруари 2022 г., се е оказала сериозно изпитание за руската армия, но Русия успяла да засили производството на бронирана военна техника.

Относно западните оръжия, доставяни на Киев, Шойгу посочи, че в тях няма нищо уникално или нищо, което руските военни да не могат да поразят.

"Готови сме да споделим нашите оценки относно слабите места на западното оборудване", каза Шойгу на форума.

Той също така благодари на руските военни, които, според него, се сражават на бойното поле срещу неонацизма, възприемайки по този начин наратива на Кремъл, според който офанзивата в Украйна цели да свали неонацистки режим.

Единадесетата конференция по сигурността е организирана в Москва от руските въоръжени сили и на нея са поканени 800 души от 76 страни, но сред тях няма нито една западна държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase