Снимка: БГНЕС

Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили две украински ракети над Керченския мост, свързващ анексирания от Москва Крим с руската суша, съобщиха властите в окупирания полуостров, цитирани от "Укринформ".

"Силите за противовъздушна отбрана свалиха две вражески ракети над Керченския проток. Кримският мост не е повреден", заяви в социалните мрежи Сергей Аксьонов, назначеният от Русия губернатор.

Той призова местните жители да запазят спокойствие.

Снимки в социалните мрежи показаха колони дим, издигащи се в близост до моста.

В отделно изявление руското министерство на отбраната заяви, че "киевският режим" се е опитал да удари кримския мост със зенитна управляема ракета C-200.

"Ракетата е била засечена и прихваната от руските системи за противовъздушна отбрана, като няма жертви или щети", се казва в съобщението.

По-рано днес Москва обяви, че нейните сили са свалили 20 украински дрона близо до Кримския полуостров, припомня БГНЕС.

Четиринадесет безпилотни летателни апарата са свалени от системите за противовъздушна отбрана, а други шест - чрез електронна война, според руските власти.

Крим, анексиран от Русия през 2014 г., е обект на нападения от страна на Киев през цялото време на украинската офанзива на Москва, но през последните седмици е подложен на по-интензивни и засилени атаки.

Киев многократно е заявявал, че планира да си върне Крим, и също така е насочил атаките си към изградения от Москва мост - един от стратегическите проекти на руския президент Владимир Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase