Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи, че в четвъртък сутринта е осуетена украинската атака с дронове и те са били свалени над територията на Калужка област, която се намира между Украйна и Москва, предава "Интерфакс".

"Тази нощ беше осуетен опит на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотни летателни апарати над територията на Калужка област. Шест БПЛА бяха унищожени от системите за противовъздушна отбрана", се казва в прессъобщението.

"В резултат на осуетена терористична атака, няма жертви и щети".

По-рано губернаторът на Калужка област Владислав Шапша каза, че дроновете са били свалени в югозападната част на региона, където областта граничи с Брянска област, която от своя страна граничи с Украйна и с Беларус.

Командирът на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни написа статия, в която заяви, че единственият начин да се постигне повратна точка във войната е да се получат средства за унищожаване на цели дълбоко в територията на Руската Федерация. Според него това е необходимо, за да "изострят" чувствата на нейните граждани, свързани с войната.

Всъщност президентът Володимир Зеленски каза същото. На 30 юли, след първия удар по "Москва Сити", той каза: "Постепенно войната се връща на територията на Русия - в нейните символични центрове и военни бази, и това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase