Снимка БГНЕС

Руски ракети са причинили разрушения в две сгради в украинския град Кривой рог тази сутрин. Двама души са загинали и над 30 са били ранени.

Едната ракета е попаднала в учебно заведение, а втората е разрушила няколко етажа от жилищен блок, в който е избухнал пожар. Смята се, че под отломките може да има останали хора. Спасителни екипи и полицейски служители работят на двете места.

Един човек е загинал при руски обстрел със система за залпов огън "Град" в центъра на Херсон. След атаката с ракети С-300, изстреляни от руската Белгородска област, е възникнал пожар в складове в Харков. Пострадал е дежурният охранител, който е приет за лечение в болница, съобщава БНР.

Украйна ще започне тази седмица консултации със САЩ за предоставяне на гаранции за сигурност до приключване на процеса на присъединяване към НАТО, заяви украинският президентски съветник Андрий Ермак.

Той добави, че представители от различни държави се подготвят за среща в Саудитска Арабия, на която ще бъде обсъден мирният план на Киев.

Русия ще продължи диалога за перспективите за мирно решение на кризата в Украйна с Китай, Бразилия и африканските партньори, заявиха от външното министерство в Москва.

Миналата седмица лидери на африкански държави призоваха руския президент Владимир Путин да приеме сериозно тяхното предложение за спиране на войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase