Снимка: БГНЕС

Основната тежест при отблъскването на украинската контраофанзива пада върху военни формирования, привлечени от цяла Русия, обръща внимание в ежедневен обзор военното разузнаване на британското министерство на отбраната, цитирано от Руската служба на Би Би Си.

В Запорожка област 58-ма общовойскова армия заема укрепените линии, въпреки че обикновено е разположена в Северен Кавказ, а в района на Велика Новоселка в южната част на Донецка област действат 5-та общовойскова армия и морска пехота, които обикновено са разположени в Далечния изток "като противотежест" на Китай, пишат авторите на резюмето.

Около Бахмут отбраната сега се държи главно от въздушнодесантни войски, обикновено разположени в Западна Русия. Тяхното военно предназначение според британското разузнаване е било за бърза реакция в случай на изостряне на отношенията с НАТО.

Трябва да се отбележи, че както морските пехотинци от Далечния Изток, за които говори британското разузнаване, така и десантчиците от Псковска област участват във войната от началото на миналата година.

Авторите на доклада заключават, че войната е нарушила стабилната руска стратегия за национална отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase