Снимка: БГНЕС

Възможното разполагане на ядрени оръжия в Полша може да доведе до тяхното използване, смята Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация. Така той коментира пред ТАСС желанието на Полша да участва в програмата на НАТО за съвместно използване на ядрени оръжия (Nuclear Sharing).

"Като се има предвид фактът, че днес в полското ръководство се събират само патентовани дегенерати, искането за разполагане на ядрено оръжие в Полша заплашва само едно. Такива оръжия ще бъдат използвани", каза Медведев. „Най-накрая, за радост на всички луди (дори с разбирането, че окончателното решение ще бъде взето от сенилите отвъд океана)“, добави той.

Според Медведев „в това има и положителна страна“. „Всички Дудове, Моравецки, Качински и други зли духове ще изчезнат“, обясни той. „Е, и други ще изчезнат, уви“, добави бившият президент.

По-рано полският премиер Матеуш Моравецки обяви искането на Варшава да я включи в програмата за т. нар. съвместни ядрени мисии в НАТО. Той заяви, че Полша иска да участва в мисии на НАТО във връзка с разполагането от Русия на тактически ядрени оръжия (ТЯО) на територията на Беларус. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase