Снимка: БГНЕС
fallback

"Не може да водиш освободителна война с наемници, а войниците на "Вагнер" са изключително високо подготвени. Войникът трябва да вярва на командирите си, а те да вярват на политическото ръководство. Това е основният проблем на Путин, който трябва да разреши в момента", каза бившият началник на отбраната ген. Константин Попов пред bTV.

Според него е било абсолютно наложително изявлението на Путин след бунта на "Вагнер". "По някакъв начин си личеше, че е нарушено личното му его, Путин искаше да мобилизира обществото, че страната е в опасност и че лидерът, който може да разрешава такива въпроси, е той", твърди още ген. Попов.

"Преди една година имаше 60-километрова руска колона, която се движеше към Киев, но това, което Путин е планирал в началото, не се сбъдва. Авторитетът му е разклатен", допълва още той.

Според него тези, които ще се присъединят към руската армия, винаги ще ги наричат вагнеровци.

"Не знам дали достатъчно и дали навреме се оказва помощта на Западна Европа за Украйна", казва още той. "Тази помощ има две измерения - и материална, и морална, под формата на подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

До 40

преди 10 месеца

Ти българин ли или руснак

37

Робка Нешкова

преди 10 месеца

Аз така искам някой като Путин или Копейката да ми чешат Петолъчката и косят андрешето! Изцяло съм съветска зачервена кифлЪ!

36

Анонимен

преди 10 месеца

Г-н генерал, Вие като военен как оценявате този поход на поне 5-8-хилядна военна част по Донската АМ към Москва? Не разгърната в боен ред, а с движещи се на max скорост танкове, БТР-и, БМП и натоварени на камиони бойци? Цялата тази колона е пропусната без съпротива да измине над 600 км и да стигне на 200 км от столицата! За мен това означва безгрижни или пеникьосали се генерали от Воронежка област и Ростов и никаква обезпеченост на тила. Путин трябваше да изгони всички генерали от ГЩ и Ростов!

fallback