Снимка: БГНЕС

Руската противовъздушна отбрана е свалила три дрона в района на Москва, съобщава "Ройтерс".

Министерството на отбраната нарече това опит за украинска атака.

Ведомството уточни, че руската ПВО е използвала електронно заглушаване, за да накара дроновете да загубят контрол и да се разбият, без по този начин да се причиняват жертви или щети.

Украйна почти никога не коментира военните операции отвъд собствените си граници, но атаките с дронове на руска територия - включително в самата столица Москва, където през май два безпилотни апарата достигнаха Кремъл, а други удариха други части от града - стават все по-често явление.

Областният губернатор на Москва Андрей Воробьов заяви, че при днешния инцидент два от дроновете са били прехванати при приближаването им до военни складове.

Още по темата
По информация на ТАСС безпилотните апарати са били насочени срещу Таманската дивизия на руските сухопътни сили, която е базирана в Калининец, на около 60 километра от Кремъл.

Отделно, губернаторът на анексирания от Русия Кримски полуостров Сергей Аксьонов съобщи за неуточнени щети по железопътната мрежа в град Феодосия, без да посочва причината за тях. Той допълни, че движението на влаковете е преустановено, но ще бъде възстановено до два часа.

"Моля всички да запазят спокойствие и да се доверяват само на проверени информационни източници", призова той.

От началото на войната в Украйна партизански групи съобщават за чести атаки срещу руската железопътна инфраструктура, които понякога водят до дерайлиране на влакове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase