Снимка: БГНЕС
fallback

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост на Русия за войната срещу Украйна, предаде ДПА, като се позова на съобщение на министерството.

При посещение в производствен завод в сибирския град Омск Шойгу настоя за "стриктно спазване на графика за изпълнение на държавната отбранителна поръчка", се казва в изявлението.

Канцеларията на руския министър на отбраната съобщи, че "той е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи".

Москва започна пълномащабно нахлуване в Украйна преди близо 16 месеца и вече претърпя множество военни неуспехи. Международните наблюдатели неведнъж посочват проблемите на Русия с военното оборудване, отбелязва ДПА.

Неотдавна дори президентът на Русия Владимир Путин призна, че в момента руската армия не разполага с модерни оръжия, но същевременно заяви, че оръжейната индустрия "несъмнено" ще отстрани този проблем. (С. Танчев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Много украинци

преди 1 година

ще станат милионери от продажбата на руски танкове за скрап...

132

r3v0lv3r

преди 1 година

Защо са ви танкове ? Според запознати лелки над 50 годишна възраст, руският войник е толкова свиреп, че с кама разбива танкове.

131

Стойчо Стоев

преди 1 година

Като гледам колко работници са се накачулили на танка, та ми идва на ум германския израз: Viele Leute erledigen ihre Arbeit nicht sondern, schaffen Eile - т.е. Много хора работа не вършат, но създават забързаност. Личи си изостаналата, архаична и допотопна технология в руската отбранителна промишленост. Ето затова Путин ще загуби войната!

fallback