Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин потвърди днес, че голямото контранастъпление, което Украйна подготвя от месеци, е започнало на фронта, но добави, че силите в Киев не са успели да постигнат целите си, предаде Франс прес.

"Можем уверено да кажем, че тази офанзива е започнала, както се вижда от използването на украинските стратегически резерви", каза Путин във видео, разпространено в "Tелеграм" от репортер на руската обществена телевизия.

По думите на руския президент боевете продължават от пет дни, но "украинските войски не са постигнали целта си в нито едно от направленията на боевете".

"Всички опити за контранастъпление, направени досега, се провалиха, но режимът в Киев все още има офанзивен потенциал“, добави Путин, уверявайки, че руският ответен удар "ще се основава на тази констатация".

Руската армия съобщи за интензивни боеве в Южна Украйна през последните дни, твърдейки, че е отблъснала няколко украински атаки, които биха могли да бъдат началото на мащабното контранастъпление, подготвяно от месеци от украинския генерален щаб.

Украйна, чиято армия сега е снабдена с модерно западно военно оборудване, изглежда не бърза да обявява контранастъплението си, като същевременно продължава да поддържа стратегията си неясна.

Според украинския заместник-министър на отбраната киевските сили извършват "активни бойни операции" близо до опустошения град Бахмут на изток и водят "позиционни боеве" на юг, където руските войски са в отбрана.

Руската армия направи във вторник необичайно признание - за смъртта на 71 свои войници в операциите, целящи да отблъснат украинските атаки по целия фронт, посочва АФП.

Путин увери днес, че украинските загуби са "около три към едно" в полза на Русия. (БТА, Алексей Маргоевски)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

428

cazzo duro

преди 10 месеца

Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като6 проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на жужи. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.

427

Анонимен

преди 10 месеца

Интересно, гледах как украинските дронове хвърлят гранати в руските окопи - бе тия руснаци много крехки излязоха. Пръсват се на 4-5 парчета от една малка граната.

426

Анонимен

преди 10 месеца

до 460 - трябва до добавиш и консервите "БРАДЛИ". АБЕ ЛЕШ. ФЪРЧАТ тенекий навсякъде.

fallback