Снимка: БГНЕС
fallback

Руското посолство в Съединените щати заяви, че САЩ са знаели за украински план за нападение над тръбопроводите за природен газ "Северен поток" който, е част от координиран опит на Запада да обърка света с истината. Това съобщи агенция "Ройтерс".

Washington Post съобщи, позовавайки се на изтекла информация, публикувана онлайн, че ЦРУ е научило миналия юни чрез европейска шпионска агенция, че екип от шест души от украинските сили за специални операции възнамерява да взриви проекта Русия-Германия.

По думите на руският дипломат Андрей Леденев координираната кампания на Запада, ръководена от Съединените щати, за объркване на международната общност е съшита с бели конци. Причината за разпространяващите се теории и версии, подкрепени от прословутите "поверителни" данни на местната разузнавателна общност, е проста до баналност, добави той.

Oще по темата
Няколко подводни експлозии разкъсаха Северен поток 1 и новоизградените газопроводи Северен поток 2, които свързват Русия и Германия през Балтийско море през септември 2022 г. Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания. И двете страни заявиха, че експлозиите са били умишлени, но все още не са установили кой е отговорен. Тези страни и Германия разследват.

Кремъл заяви това през февруари, че светът трябва да знае истината за това кой е саботирал тръбопроводите и че отговорните трябва да бъдат наказани, след като разследващ журналист каза, че американски водолази са ги взривили по нареждане на Белия дом.

Русия многократно е твърдяла, че Западът стои зад взривовете, засягащи тръбопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" миналия септември - многомилиардни инфраструктурни проекти, които пренасят руски газ до Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 10 месеца

За това си престъпно деяние Америка трябва да отговаря пред трибунал. Ето това е престъпно и налице, а не някакви отвлечени неизвестно от кого, неизвестно къде и неизвестни украински деца лично от Путин. Западът извърши толкова престъпления от началото на войната и толкова допринесе тази война да се разрастне, че Путин ряпа да яде. Ако не беше западът с техните оръжия и наемници, Украйна и Русия отдавна да са се споразумяли. Но това всички го знаем.

40

Шикерезада

преди 10 месеца

Украинци, ама друг път. Великобритания е авторът на този терористичен акт.

39

Джони Вайс Мюлер

преди 10 месеца

Стига с тоя поток.Запада и краварите заедно с хохлите ви прецакаха.Изолация,кризи,русофобство и съсипване на държавата ви Русия.Това не го ли разбрахте бе руснаци.Пълна мобилизация и безброй Кинжали.Ако не се получи краен вариант Червеното копче на куфарчето,което е неотлъчно до другаря Путин.Това е спасението.

fallback