Снимка: БГНЕС

Военното разузнаване на Украйна планира терористични атаки в РФ, включително с използване на "мръсна бомба", съобщи за ТАСС Центърът за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия.

"Федералната служба за сигурност получи допълнителни данни за участието на специалните служби на Украйна в планирането и подготовката на актове на международен тероризъм", се казва в съобщението. В него се уточнява, че Главното управление за разузнаване (ГУР) на МО на Украйна планира да извърши терористичен акт на територията на Русия с използването на "мръсна бомба".

Началникът на ГУР Кирил Буданов е разпоредил да бъде създадена трета служба, в чийто състав е включена лекомоторна авиация за снабдяване на диверсионно-разузнавателните групи на територията на Русия със средства за поразяване, както и за нанасяне на удари срещу енергийната инфраструктура, твърди руската страна.

По информация на ФСБ, координацията по използването на лекомоторната авиация е възложена на войскова част № 3449 с условното име "Легион", влизаща в състава на ГУР на украинското военно министерство.

"Разработен е план за доставяне и залагане на т.нар. мръсни бомби, оборудвани с таймери за забавяне, които да се взривят едновременно и да направят местността негодна за живеене“, съобщават от пресцентъра.

По информация на ФСБ, от началото на 2023 г. това подразделение на ГУР е планирало и извършило пет бойни полета на руска територия, по време на които е нанесло щети на енергийни съоръжения в руските региони, граничещи с Украйна".

"В резултат на проведените специални операции са задържани двама пилоти, които са дали показания за извършени и планирани от ГУР терористични атаки", съобщи ФСБ.

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 3 месеца

Преди 6 месеца руски сапьори минираха Каховската ВЕЦ. През последните 2 седмици евакуираха документи и техника от отбранителните си позиции на левия бряг на Днепър. Рано сътринта на 6 юни 2023, войници от 1ви батальон на 205та мотострелкова бригада от Будьоновск, Ставрополски край, по заповед от Главното си командване, съгласувано с Кремъл, дистанционно взривиха стената и ПОТОПИХА СОБСТВЕНИТЕ СИ ОТБРАНИТЕЛНИ ПОЗИЦИИ. СЛАВА БОГУ, ЧЕ НЕ КОМАНДВАТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ...

61

агент Мъдлър ЦРУ

преди 3 месеца

Крайно време е Раша да се изрине окончателно. Веднъж завинаги.

60

Анонимен

преди 3 месеца

До Астронавт На какъв наркотик си пu4?