Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Бившият съветник на украинския президент по националната сигурност Олексий Арестович определи като "шантаж" от страна на Русия взрива на "Нова Каховка". Пред БНР той подчерта, че това е "съзнателно действие".

Oще по темата
"Това е шантаж на Путин, който по този начин казва на световната общественост: "Щом няма да преговаряте и ще подкрепяте украинското контранастъпление, виждате какви последствия това ще има за вас. И те са достатъчно трагични - промяна на суровинния баланс на Черно море и рязкото замърсяване на водата", каза Арестович.

Според него обаче това няма да повлияе на украинското контранастъпление.

"Това няма да спре нашето настъпление, ние го правим и ще продължим да го правим и смятам, че режимът на Путин ще бъде осъден. Ще задаваме допълнително въпроси, защото страна, която съзнателно причинява такава огромна екокатастрофа през 21-ви век - най-голямата след "Фукушима", не може да бъде член на ООН. И тези, които ни предлагат да преговаряме, трябва окончателно след този случай да разберат с какво си имаме работа", каза Арестович.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Митко

преди 10 месеца

До До Укро феновете Много от нас не са укрофенове. РФ взриви стената, за да се направи на жертва, и да каже колко лоши са украйнците, за да оправдае агрисията си и да получи по този начин одобрението на населението си за подкрепа. Защото 3 дни, седмица, месец и три месеца отдавна минаха.

69

Митко

преди 10 месеца

До АнонимениПовечето украйнци много обре разбират руски, дори познавам много такива, но не са русофили разбира се. Македонците да не би да са българофили?!.. А на ангийски и други западни езици който си иск да си преведе сам. той може да говори на какъфто език иска, стига да го владее.

68

Анонимен

преди 10 месеца

Кремълските МОЗЪЧЕТА потопиха собствените си отбранителни позиции, тиня зарина блиндажите и опорните им пунктове. За 2 седмици водата ще се отече и ще изсъхне, и след това няма препятствия за Украинската контраофанзива. Кремълски мозъчета...

fallback