Снимка: БГНЕС
fallback

Украйна работи с голямата британска отбранителна компания БиЕйИ систъмс (BAE Systems) за създаване на украинска база за производство и ремонт на оръжия  – от танкове до артилерия, съобщи вчера президентът Володимир Зеленски, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Oще по темата

Зеленски обяви това след разговори с високопоставени служители от БиЕйИ, включително главния изпълнителен директор Чарлз Уудбърн.

„Това наистина е огромен производител на оръжия, оръжия, от които се нуждаем сега и от които ще продължим да имаме нужда," каза Зеленски във вечерно видео обръщение.

„Работим върху създаването на подходяща база в Украйна за производство и ремонт. Това обхваща широка гама от оръжия, от танкове до артилерия", добави държавният глава.

Вчера Зеленски каза, че двете страни са се разбрали да започне работа по откриване на офис на БиЕйИ в Украйна.

Междувременно Русия обвини Украйна в засилени атаки срещу цели в страната, включително вчера в Москва.

Пожар избухна в Афипския нефтопреработвателен завод в руския Краснодарски край, като според губернатора на региона вероятно е причинен от дрон, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Огънят бързо е потушен и няма пострадали, написа в „Телеграм“ губернаторът Вениамин Кондратев. Горял е един от резервоарите с мазут. Вече успяхме да локализираме пожар на площ от 100 кв. м., уточни Кондратев, цитиран отБТА.
Афипската рафинерия се намира недалеч от черноморското пристанище Новоросийск.

Няма незабавна информация кой е пуснал дронаУкрайна почти никога не поема публично отговорност за атаки в Русия или на контролирана от Русия територия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

РАЗБРАХ!

преди 10 месеца

Защо Зеленски го обличат и обуват в зелено - след пране не личи! ХА ХА ХА ХА!

94

az

преди 10 месеца

тази база ще уплаши руснаците , по 10 оръжия на месец !

93

славянин

преди 10 месеца

Отлично, да построят базата и след тове един ''Кинжал'' и базата я няма!

fallback