Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Крайно напрегната е обстановката в граничещата с Украйна Белгородска област в Русия, където вчера проникна украинска диверсионно-разузнавателна група. Това съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков, предаде кореспондентът на БНР.

Oще по темата
Повечето жители на Грайворонския окръг, където навлезе диверсионно-разузнавателната група, са го напуснали. На територията на областта са организирани пунктове за временно настаняване. Днешните тържества по случай завършването на учебната година ще се състоят в онлайн формат, посочи Гладков и описа актуалната обстановка по следния начин.

"Осем души са ранени. По информация на министерството на здравеопазването и министерството на отбраната няма загинали сред мирните жители. Ситуацията остава достатъчно напрегната. Въведен е режим на контратерористична операция", каза Гладков.

Вчера стана ясно, че украинските диверсанти всъщност са бойци на две въоръжени формирования от руснаци, които воюват на страната на Украйна. Това са така наречените Руски доброволчески корпус и Легион "Свобода за Русия".

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков целта на диверсията е да намали за украинската страна политическия ефект от загубата на Бахмут.

Междувременно украинската агенция УНИАН съобщи за атака срещу сградата на руската Федерална служба за сигурност в Белгород.

Снимки и видео в руско онлайн издание са показали дим, който се издига над града. Съобщава се за силна експлозия в центъра на града и пристигнали на мястото полицаи и пожарникари.

Поради въведения режим на антитерористична операция в региона са забранени публикации без позоваване на официални източници, информира УНИАН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

юри

преди 10 месеца

няма ги вече-мъртви са

146

Анонимен

преди 11 месеца

Упси

145

Анонимен

преди 11 месеца

Свободна Русия ! Нищо не е свършило , сега започва

fallback