Снимка БГНЕС
fallback

Високопоставените руски чиновници нямат право да се оттеглят от постовете си във връзка с войната срещу Украйна. В президентската администрация ще класифицират всяко желание за оставка като предателство, пише интернет изданието "Важные новини". То се позовава на бивш сътрудник на Федералната служба за безопасност (ФСБ) и на два други източника, близки на високопоставени чиновници от администрацията на руския президент.

Поводът е опитът на най-малко двама руски губернатори да подадат оставка. От президентската администрация обаче не само са им забранили да го правят, но и били предупредени, че постъпката им може да бъде смятана за престъпление, е казал бившият сътрудник на ФСБ. Той обаче не е уточнил за губернаторите на кои руски региони става въпрос.

Много руски държавни чиновници реагираха на руската инвазия в Украйна с искане за оставка, припомня "Важные новини". В отговор Кремъл призовава държавните служители да "демонстрират единство". Забраната е неформална, а подаването на оставка продължава да е възможно по други причини - примерно заради болест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 11 месеца

Гуйло има ли право да подава оставка?

53

Анонимен

преди 11 месеца

Преди 1877 Вълчан войвода, Златният бог на българите, притежател на стотици тонове злато и скъпоценности купи армия от руския император. Финландски, украински, румънски войници и български опълченци на първа линия. Руски войници на втора линия. Български хайдути разузнавачи. Български чорбаджии снабдители.

52

За да има мир,

преди 11 месеца

жужето в Сибир ! Да копа въглища за Чичко СИ !

fallback