Снимка БГНЕС

Високопоставените руски чиновници нямат право да се оттеглят от постовете си във връзка с войната срещу Украйна. В президентската администрация ще класифицират всяко желание за оставка като предателство, пише интернет изданието "Важные новини". То се позовава на бивш сътрудник на Федералната служба за безопасност (ФСБ) и на два други източника, близки на високопоставени чиновници от администрацията на руския президент.

Поводът е опитът на най-малко двама руски губернатори да подадат оставка. От президентската администрация обаче не само са им забранили да го правят, но и били предупредени, че постъпката им може да бъде смятана за престъпление, е казал бившият сътрудник на ФСБ. Той обаче не е уточнил за губернаторите на кои руски региони става въпрос.

Много руски държавни чиновници реагираха на руската инвазия в Украйна с искане за оставка, припомня "Важные новини". В отговор Кремъл призовава държавните служители да "демонстрират единство". Забраната е неформална, а подаването на оставка продължава да е възможно по други причини - примерно заради болест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase