Руски блогъри провериха дали двигателят на автомобил ще запали на смес от бензин и алкохол. Поредното видео с необичаен експеримент беше публикувано в YouTube-канала Garage 54. Преди това блогърите се опитали да стартират двигателя само с водка, но не успели. Затова смесили бензин и етанол в пропорции, които се използват на бензиностанциите в Тайланд.

Като начало блогърите потвърдили теорията, че колкото повече алкохол се съдържа в горивото, толкова по-тежък ще бъде крайният продукт. След това проверили колко време ще горят бензин А-95 и смес, закупена на бензиностанции в Тайланд. Въпреки факта, че алкохолът присъствал в азиатското гориво, той горял по-дълго.

За експеримента блогърите използвали смес, състояща се от 150 милилитра бензин и 850 милилитра алкохол. При първия опит те опитали да стартират мотора на „Жигули“, като в крайна сметка успели. Двигателят запалил, но не работил дълго, а угаснал секунди по-късно, съобщава automedia.bg.

Блогърите решили да увеличат количеството алкохолно-бензинова смес, а също така инсталирали голям карбуратор и жигльори от 1,7-литров двигател. Дори обаче това не помогнало и в крайна сметка експериментът е обявен за неуспешен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase