Снимка БГНЕС
fallback

Лидерът на "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна "е в разгара си". Около Бахмут се усложнява обстановката за окупаторите.

Така Пригожин коментира изявлението на президента Володимир Зеленски защо въоръжените сили на Украйна не бързат да започнат контранастъпление, пише УНИАН. Според основателя на „Вагнер“ тези изявления прикриват факта, че то вече е започнало и тепърва ще се развива.

Украйна не потвърждава официално, че украинските въоръжени сили са предприели очакваното контранастъпление. Днес президентът Володимир Зеленски обясни защо все още не са започнали контранастъпателни действия. Според Зеленски за това украинската армия се нуждае от повече време, включително да  получи доставките на военна помощ, обещана от партньорите.

Освен това президентът каза, че все още не може да твърди, че украинската контраофанзива ще осигури пълното възстановяване на суверенитета на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

тя

преди 1 година

Цялото оръжие на Света в Украйна !

112

СВОЙ

преди 1 година

Укрите от две седмици се пробрат с контрата,ама засега само понасят повече жертви и понеже нищо не са постигнали Наркомана нищо не тръби за прословутата им контра. Та,ако Укрите успеяат(с килим от жертви) ще почнат да пищат от радост.Но ако изядат много шамари,въобще няма да обявят такова контранастъпление.

111

Анонимен

преди 1 година

Слава на руските пандизчии. Че без тях няма руска армия. Още отсега Путин да почва да пълни затворите за да има хора за следващата военна операция.

fallback