Снимка БГНЕС

Книгата "Скайнет в ерата на кибербанката. Теорията на суперинтелекта и предизвикателствата пред човечеството през 21 век", написана от Антон Платунов и Андрей Глебов в сътрудничество с изкуствения интелект GPT-4, е публикувана в услугата за книги "Литрес", съобщиха от пресслужбата й, цитирани от ТАСС.

"На 10 май ще бъде представена книгата "Скайнет в ерата на кибербанката. Теорията на суперинтелекта и предизвикателствата пред човечеството през 21 век,", в съавторство с изкуствения интелект GPT-4.

Според представители на "Литрес", докато е работел върху книгата, изкуственият интелект самостоятелно е генерирал диалози и монолози, а също така е добавял детайли и идеи за развитие на сюжета. Книгата е написана в хибриден жанр от образователна литература и научна фантастика. По-специално, читателите ще се запознаят с бъдещето, както го вижда изкуственият интелект. Освен това книгата засяга аспекти, свързани с трудностите при адаптиране към бързите темпове на технологичните промени, потенциалните последици от развитието на изкуствения интелект и автоматизацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase