Снимка БГНЕС

Украйна не е замесена в предполагаемата атака с дронове срещу Кремъл, за която Москва съобщи днес  Това заяви говорителят на украинския президент Сергей Никифоров. Пред Би Би Си той коментира, че целта на Киев е да освободи окупираните територии.

"Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл, но, както президентът Володимир Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички сили и средства за освобождаване на собствените си територии, а не за нападение на други", заявява той.

Още по темата

Никифоров смята, че случилото се в Москва цели покачване на напрежението преди 9 май, когато се чества Денят на победата над нацистка Германия.

Според президентския съветник Михайло Подоляк в коментари, изпратени до "Ройтерс", твърдението, че Киев стои зад атаката, както и оповестеният днес арест на предполагаеми украински саботьори от Русия, може да означава, че Москва се готви за широкомащабна "терористична" атака срещу Украйна през следващите дни.

Той също посочи, че Киев няма нищо общо с каквато и да е атака с дрон срещу Кремъл. По неговите думи, подобно нещо само ще провокира Русия да предприеме по-радикални действия.

По-рано днес Русия обвини Украйна, че е атакувала Кремъл с дронове през нощта в неуспешен опит да убие президента Владимир Путин.

Според твърденията на Кремъл,  два дрона са били използвани при предполагаемата атака срещу резиденцията на Путин в Кремъл, но са били деактивирани от руската защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase