Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Най-малко един човек загина и повече от 178 сгради бяха унищожени при пожар в руската Свердловска област в планината Урал, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на извънредните ситуации.

Във видеозапис в социалните мрежи се вижда как пламъците са на хоризонта и как дървета и къщи потъват в тях, а димът е покрил небето.

"В резултат на пожара 178 сгради, сред които 134 жилищни и 32 нежилищни сгради, бяха унищожени от огъня", написа министерството в "Телеграм".

Пламъците обхванаха селата Сосва и Тайожни и се разпространиха на площ от повече от 11 000 квадратни километра. Един човек в село Сосва е загинал.

Причината за пожара е неизвестна. Аварийно-спасителните служби казаха, че повече от 380 души се борят с овладяването на огъня.  

Властите в Екатеринбург, административния център на Свердловска област, ще организират дарителска кампания за пострадалите от пожара в Сосва, където огънят изпепели около 110 постройки, от които 108 - жилищни, предаде ТАСС.
(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

кеф новини

преди 1 година

До Анонимен: "Густо майни голям кеф от таквизи новини" - в краварника ВСЯКА седмица поне една влакова композиция с отровни вещества прави катастрофа, Провери ако не вярваш!

50

Анонимен

преди 1 година

Густо майни голям кеф от таквизи новини за руските цинга-манга

49

***

преди 1 година

Точно като онези в Калифорния лятото

fallback