Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Повече от 3000 души бяха евакуирани от руския град Белгород, разположен на границата с Украйна, след като в града бе намерен експлозив, каза днес областният управител, цитиран от Ройтерс. Решението за евакуацията е взето два дни след като руски изтребител неволно пусна боеприпас в града.

Специалисти по военни експлозиви решиха да "неутрализират" експлозива на площадка за учения, написа губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в "Телеграм".

Той уточни, че се евакуират живущите в 17 жилищни сгради в радиус от 200 метра. По предварителни данни това са повече от 3000 души. Гладков допълни, че ще се окаже помощ на всеки, който има нужда от временно настаняване.

В четвъртък руският боен самолет "Су-34" изпусна боеприпас над Белгород, причини експлозия и рани трима души, съобщиха руски длъжностни лица.

Все още не е ясно дали двата случая имат общо помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Песков свири Вагнер

преди 1 година

в Московската Филхармония ! Що не ръкопляскате ?

15

Анонимен

преди 1 година

Владислав Амосов от Якутия, екс офицер от Главно Разузнавателно Управление ГРУ на РФ премина на страната на Украйна. Защото Русия започна бандитска война. Той създава Сибирския Батальон от бойци от Сибир, решили да свалят Путинския престъпен режим.

14

баща ти

преди 1 година

До мазепа Не е над населено място ! Над полигон в Невада през 1956г. , този който трябва да активира бмбата по невнимание задейства заключващия механизъм на люка , и бомбата пада от 10 000 метра височина ! Разбира се взрив няма , защото не е активирана но на земята има отломки и радио активно замърсяване !

fallback