Снимка: БГНЕС

Жителите на Донецката и Луганската народна република, както и на Запорожка и Херсонска области, от много години се борят за правото си да бъдат част от Русия, заяви руският президент Владимир Путин.

Хората в новоприсъединените територии "от много години се борят за правото да бъдат част от Русия", заяви той на заседание на Съвета за местно самоуправление.

"В продължение на много години те са живели в абсолютно различни условия на регионално и общинско управление, които не приличат на условията в Русия", каза още държавният глава.

Президентът заяви, че отношението към общинските служители, работещи в новите територии, трябва да бъде топло и да им се окаже "цялата необходима помощ за интегрирането на новите региони в единната система на държавното управление на Русия".

Путин каза още, че "сред местната администрация има много доброволци, които сами са решили да бъдат там - в района на т.нар. от Путин специална военна операция, където нещата са трудни".

"Те са пример за вярност към Родината и нейните интереси и сега защитават нашите исторически територии, защитават хората в тези територии", продължи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase