Снимка: Facebook
fallback

Посолството на Руси излезе с официална позиция, след като служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че водещата версия за масовите сигнали за поставени взривни устройства в различни училища в страната е хибридна атака, свързана с Русия.

Oще по темата

„Заплахите не са реални и целят медиен ефект и привличане на вниманието“, коментира министърът.

„Обърнахме внимание на изявлението на Министъра на вътрешните работи в техническото правителство на Република България Демерджиев за евентуално участие на Русия в разпространението на съобщения за миниране в български учебни заведения. Напълно осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото чрез заплаха за подрастващото поколение. Категорично отхвърляме всякакви необосновани обвинения на страната ни в извършване на подобни информационни атаки. Разчитаме, че в резултат от разследването на сюжета компетентните органи на Република България ще дадат изчерпателни коментари по забележките за „руската следа“, коментират в позицията от руското посолство.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи, че България е потърсила съдействия от САЩ и Европа за установяване на автора на сигналите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

283

..

преди 1 година

Ама как изобщо някой може да се помисли, че може да имат нещо общо?Също като някой да си помисли, че може да нападнат Украйна!Пълен абсурд, руснаците никога не правят мизерии!

282

Анонимен

преди 1 година

Както казваше царят - вервайте ми.

281

Анонимен

преди 1 година

Обясних на детето ситуацията, че в живота няма за всички и ресурсите са ограничени. Като при ВСВ, Русия отстоява правото си да бъде световна сила, а САЩ имат имперски амбиции за подчинение на Русия и заграбване на природните и ресурси. Жертва на тази война са гражданите на Украйна, които са упълномощили един актьор-марионетка за свой вожд. И едните и другите имат своето право, но трябва да направят компромиси в интерес на гражданите си и световния мир. Нито комунизма, нито демокрацията са топ...

fallback