Снимка: БГНЕС
fallback

Русия предоставя на Иран усъвършенствана помощ за цифрово наблюдение, съобщава "Уол стрийт джърнъл".

Причината е, че Техеран търси по-задълбочено сътрудничество в кибервойната.

Източници, запознати с въпроса, твърдят, че в продължение на дълго време Москва се е въздържала от споделяне на своите дигитални офанзивни способности, но в крайна сметка се е решила на тази стъпка, тъй като според руските официални лица ползите надвишават опасенията, че тези способности могат да се търгуват в тъмната мрежа.

Oще по темата
Помощта включва комуникационно проследяване, оборудване за подслушване, усъвършенствани фотографски устройства, както и детектори на лъжата.

Русия вероятно е споделила с Иран и усъвършенстван софтуер, който би му позволил на последния да "хакне" телефоните и системите на враговете на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

KALIN ORELA

преди 1 година

До АнонименМосква може да снабдява Иран с нови оръжия, но Китай неможе да снабдява Русия защото са руски разработки! Може да ги снабдява като количество техника. А що се отнася за "Северен поток", САЩ нямат интерес от независимо разследване под егидата на ООН защото иогава няма да може да маниполира разследвашите които са от различни страни! Всички знаят че още в 2021 година САЩ се отказаха от санкциите кум тръбата защото знаеха че ще я взривят! Толкова са прозрачни и ясно предвидими!

18

Снабдява !

преди 1 година

И какво ще им направите ? САЩ снабдява ли Украйна ?

17

поговорка

преди 1 година

Кажи ми кои са ти приятелите и ще ти кажа какъв си.....Народна мъдрост, която дори и комунистите не можаха да опровергаят.....

fallback