Снимка: Pixabay/geralt
fallback

Хакерска атака принуди няколко руски местни медии да издадат фалшиво предупреждение за въздушна тревога, съобщи руското министерство на извънредните ситуации, предаде ТАСС.

"На територията на Москва, в резултат на хакване на сървърите на радиостанции и телевизионни канали, в ефир прозвуча информация за обявяване на въздушна тревога. Московското главно управление на министерството на извънредните ситуации на Русия съобщава, че тази информация е невярна и не отговаря на действителността", се казва в изявление на пресслужбата.

Подобен инцидент се случи и на 28 февруари, припомня ТАСС. Тогава фалшива информация за обявяването на въздушна тревога беше регистрирана в 15 региона на Русия, предаде БТА.

По-рано днес, след хакерска атака срещу сървърите на радиостанции и телевизионни канали, съобщение за въздушна тревога прозвуча и в Свердловска област. То също е било невярно, посочва руската държавна новинарска агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 година

Да би мирно седяло не би чудо видяло.

22

Кофти

преди 1 година

Когато следващ път постъпи сигнал за истинска въздушна опасност, те няма да се крият, ще мислят че са хакери. Съветвам ги всеки път да тичат към подвалите. Че не се знае...

21

До Не познавате Руси

преди 1 година

Те и без това живеят в мозъчна клоака, какво като поживеят малко в собствените си л.***. В канала им е мястото. .

fallback