Снимка: БГНЕС/EPA

Четири са вече потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищна сграда в южния украински град Запорожие вчера, предаде ДПА.

Гражданска защита съобщи днес, че изпод отломките на многоетажния жилищен блок са били извадени още две тела. С това броят на потвърдените убити при атаката достигна четири.

Няколко човека остават в неизвестност. Осем души са били ранени, съобщи БТА.

Украинските власти в източната Донецка област съобщиха тази сутрин за двама убити цивилни при руски обстрел.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна каза, че тежките сражения продължават, особено в Донбас. Боевете сега са съсредоточени в районите на градовете Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка и Угледар.

Миналата нощ руска ракета удари пететажна сграда в Запорожие. В късното си видео обръщение президентът Володимир Зеленски осъди атаката и каза, че тя ще предизвика военен и правен отговор от страна на Украйна, а окупаторът неизбежно ще усети украинската сила. 

Междувременно беше съобщено, че украинските власти са заповядали евакуация на част от жителите на град Купянск и на други селища в района заради опасения, че руските сили може да предприемат офанзива за превземането им.

Купянск е важен железопътен възел в североизточната Харковска област, контрола върху който украинските сили си върнаха през септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase