Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия разработва нов вид военни операции, който не изключва използване на ядрени оръжия за защита от възможна агресия от страна на САЩ. Това заяви първият зам.-командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение ген.-лейтенант Игор Фазлетдинов. Мнението му е публикувано в сп. "Военная мисл", съобщава днес московският официоз "Росийская газета".

Oще по темата
Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия – "основен виновник за загубата на американското световно господство". Вашингтон променя и своята риторика, и своя военнополитически курс.

САЩ искат да унищожат Русия, твърди Фазлетдинов. "Разгромът" на федерацията се предвижда да бъде осъществен под формата на стратегическа (глобална) операция в много сфери с крайна цел ядреният потенциал на Русия да бъде сведен до нула.

Експертът не изключва мигновен ядрен удар по Руската федерация, който изведнъж да унищожи близо 70 процента от руските стратегически ядрени сили.

В статията си той изтъква, че "основен инструмент за противодействие срещу опитите да бъдат осъществени агресивните замисли на Пентагона" ще бъде разработвана в момента от руски военни експерти "Операция на стратегическите сили за възпиране".

В рамките на тази операция Русия ще използва различни модерни въоръжения – нападателни и отбранителни, ядрени и неядрени, уточнява генерал-лейтенант Фазлетдинов, цитиран в "Росийская газета".
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 1 година

162 -Това не е снимка, а видео.

146

Анонимен

преди 1 година

ВЕСТНИК НЮ ЙОРК ТАЙМС ПУБЛИКУВАТ СТАТИЯ ОТ ТЕХНИ ЖУРНАЛИСТИ ВЪВ УКРАЙНА. КАЗВАТ ЧЕ НЯМАЛО ВЕЧЕ МЕСТА ВЪВ ГРОБИЩАТА ДА ПОГРЕБВАТ "ДОСТАВЯНИ ТЕ" ПРАТКИ ОТ ФРОНТА. ДАВАТ ГРАДЧЕ КИРОВ ГРАД КЪДЕТО ХОРАТА КАЗВАТ ЧЕ ВСЕКИ ДЕН СЕ ТЪРСЯТ МЕСТА ЗА ГРОБОВЕ. ДЕСЕТКИ ГРОБОВЕ ВСЕКИ ДЕН.

145

До 160

преди 1 година

руската медия пусна снимки на унищожен Леопард край Бахмут. Само че леопардите още не бяха пристигнали там. А и снимката е на Леопард унищожен в Сирия преди години. Ама тфа са незначителни подробности, важно е да има обем на пропагандата и да се вика ГОЙДА :)

fallback