Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руската армия съобщи, че е свалила 10 украински дрона при опит за "масирана" атака срещу нейните обекти на анексирания Кримски полуостров ден след подобно нахлуване на няколко безпилотни летателни апарата на руска територия, предаде Франс прес.

Oще по темата
"Опитът на киевския режим за масирана атака с дронове срещу обекти на Кримския полуостров беше осуетен", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Според министерството шест украински ударни дрона са били свалени от руската противовъздушна отбрана, а други четири са били извадени от строя с електронни средства.

Украйна извърши вчера атака с дрон срещу руска територия, но тя не причини никакви щети. Един от безпилотни летателни апарати се разби в района на руската столица Москва - нещо, което се случва за първи път.

Три други дрона бяха свалени от руските сили през нощта срещу вторник в други региони.

Това не е първият случай, когато Крим (полуостров, анексиран от Русия през 2014 г., където е базиран нейният Черноморски флот, и който тя използва като тилова база за инвазията си в Украйна) е атакуван с помощта на дронове.

Безпилотни летателни апарати атакуваха пристанището на Севастопол там през декември, електроцентрала в началото на октомври и щаба на руския Черноморски флот през август миналата година.

В края на октомври руски кораби в Севастополския залив станаха обект на нападение, което накара Русия временно да спре действието на важното споразумение за износа на украинско зърно, припомня АФП.

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Анонимен

преди 1 година

ЗДРАВЕЙТЕ МОМЧЕНЦА С МЕКИ ЧУРКИ.УДОБНО И ТОПЛО ЛИ Е НА ДИВАНЧЕТО ДА ЩРАКАТЕ ПО КЛАВИШИТЕ ?!!...

139

Анонимен

преди 1 година

Браво на Русия!

138

Антипутиноид

преди 1 година

Свалиха 10 дрона и голямото шоу, може пак ГОЙДА да повикат. А колко пердах ядат руснаците при Вугледар, колко баталйона се изпариха там последните месеци, ама е забранено това име да се споменава в руската медия :)))

fallback