Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че четири дрона, засечени на нейна територия, включително един, който се разби край село в Московска област, "вероятно" са били насочени към гражданска инфраструктура на фона на опасенията от украински нападения в Русия.

"Няма жертви и разрушения ", заяви в Телеграм Андрей Воробьов, губернатор на Московска област. Той добави, че дронът се е разбил близо до град Губастово, на около 100 км югоизточно от Москва.

По-рано във вторник руското министерство на отбраната обвини украинската армия, че се опитва да атакува гражданска инфраструктура чрез безпилотни самолети по североизточното черноморско крайбрежие.

"Киевският режим се опита да атакува с дронове обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и Република Адигея", се казва в изявление на руското министерство на отбраната, цитирани от БГНЕС.

Безпилотни летателни апарати са "неутрализирани

Същевременно руският президент Владимир Путин подписа днес закон за временно спиране на участието на Русия в Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия, предадоха ТАСС и ДПА, като се позоваха на Кремъл.

Договорът, известен още като "Нов СТАРТ", е единственото останало голямо споразумение между Русия и САЩ за контрол върху въоръженията. Той ограничава ядрените арсенали на всяка от двете страни до 800 пускови системи и 1550 бойни глави в оперативна готовност.

Споразумението, подписано през 2010 г., също така предвижда Вашингтон и Москва да обменят информация за стратегическите си ядрени арсенали и да правят годишно до 18 посещения за проверка на място.

Руският президент обяви решението в своето обръщение към нацията миналата седмица. Той подчерта, че това не е излизане от споразумението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase