Дмитрий Медведев, бившият президент на Русия и съюзник на настоящия Владимир Путин, заяви в коментар, публикуван тази сутрин, че продължаващите оръжейни доставки за Украйна създават риск от глобална ядрена катастрофа, съобщи Ройтерс.

Последните коментари на Медведев, който е зам.-председател на руския Съвет за сигурност, са в унисон с ядрените предупреждения на Путин през миналата седмица и с изказването му в неделя, в което той представи конфронтацията на Москва със Запада като екзистенциална битка за оцеляването на Русия и на руския народ.

"Разбира се, наливането на оръжия може да продължи (...) и да предотврати всяка възможност за подновяване на преговорите", казва Медведев в коментари, публикувани в ежедневника "Известия".

"Противниците ни правят точно това, като не искат да разберат, че целите им със сигурност ще доведат до пълно фиаско. Загуба за всеки. Колапс. Апокалипсис. В който забравяш за векове за някогашния си живот, докато руините не престанат да излъчват радиация", заявява Медведев.

Агенцията коментира, че апокалиптичната реторика на бившия руски президент се разглежда като опит да разколебае НАТО и западните съюзници на Киев да се замесят още повече в продължаващата вече една година война, в която Москва претърпя редица неуспехи на бойното поле. (БТА, Петър Къдрев)

Коментари Напиши коментар

216

Йелоустоун

преди 3 месеца

Не им трябват ракети на руснаците. Обществото загнива навсякъде. Но аз като най-мощния действащ ще разчистя каквото мога. Какво означава да живееш природосъобразно как можеш да живееш с нещо, което е абсолютно индиферентно към всичко ? Чакайте моя горещ дъх да стопли студените ви души.

215

Анонимен

преди 3 месеца

Защо лъжеш по на долу. Американците са предупредили руснаците за посещението на Байдън в Киев и то е по взаимно съгласие така че всякакви лъжи за сърмати са измислици и трябва да ти потърсят отговорност.

214

Анонимен

преди 3 месеца

Задокеанските трролове пак са тук и ръсят лъжи и инсинуации в кратки лозунги , но лошото е че системно манипулират и фалшифицират лайкове.