Снимка: БГНЕС

Москва и Пекин демонстрират солидарност и готовност да действат в защита на интересите един на друг. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на разговори с Ван И, ръководител на кабинета на Комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), член на Политбюро на ЦК на КПК, предава ТАСС.

"Нашите отношения се развиват стабилно и динамично и въпреки голямата турбулентност на световната сцена, ние демонстрираме солидарност и готовност да защитаваме взаимно интересите си въз основа на зачитането на международното право и централната роля на ООН", заяви министърът, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Лавров също така поздрави Ван И за назначаването му за ръководител на кабинета на Комисията по външни работи към ЦК на КПК. "Сигурен съм, че вашата работа на новия ви пост ще укрепи още повече приемствеността на руско-китайските отношения на стратегическо взаимодействие и всестранно партньорство", добави той.

"Ние ще направим всичко, за да напреднем в задачите, да съдействаме за решаването на задачите, формулирани от нашите лидери, в контактите с вас и с новия министър на външните работи на Китайската народна република Цин Ган", подчерта руският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase