Снимка: БГНЕС

В предстоящото си на 21 февруари послание до руския парламент президентът Владимир Путин ще обърне специално внимание на теми, свързани с военната операция на страната в Украйна. Това заяви днес Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, в предаване на телевизия "Русия-1", предаде ТАСС.

"Специалната военна операция" в Украйна "по един или друг начин влияе върху целия ни живот, влияе върху живота на континента", отбеляза Песков. Той изтъкна, че годишното президентско послание на руския президент до парламента "винаги е гръмка новина" - "една от най­-важните прояви по линия на държавния глава през годината".

"Всички очакват посланието с надеждата да чуят оценка на това, което става, оценка на специалната военна операция, оценка на международната ситуация и визията на президента как се справяме с това и как ще се развиваме занапред", подчерта прессекретарят на Путин.

Идеята на беларуския президент Александър Лукашенко за преговори между неговия руски и американски колега, Владимир Путин и Джо Байдън, едва ли ще намери подкрепа на Запад. Там не се демонстрира готовност за мирни инициативи, коментира Песков по молба на журналист предложението на Лукашенко за преговори между Путин и Байдън в Минск.

Вашингтон каза, че президентът на САЩ не планира други спирки (по маршрута си), освен в Полша, напомни Песков свое изявление от петък.

От 20 до 22 февруари Байдън ще бъде на посещение в Полша. Президентът на САЩ ще има срещи с полския си колега Анджей Дуда и с лидерите на страните от "Букурещката девятка" (България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Естония), пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase