Снимка: Pixabay/jessebridgewater
fallback

Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че подготвя ядрена провокация в зоната на военните действия в навечерието на специалната сесия на Общото събрание на ООН, за да може Москва да бъде обвинена в предполагаемо нарушаване на задълженията си по Конвенцията за ядрена безопасност, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според руското военно ведомство Киев възнамерява да обвини Русия за безразборен обстрел срещу украински ядрени съоръжения и за последвалото радиоактивно замърсяване на околната среда.

Министерството твърди, че няколко контейнера с радиоактивни вещества са били доставени в Украйна от територията на неназована европейска държава, за да се заобиколят митническите проверки и че те ще бъдат използвани за инсцениране на локално замърсяване на района в близост до едно от радиационно опасните съоръжения, контролирани от Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 година

Тия вече тотално изтрещяха, само фейкове, в с надежда някой да вярва. Сега пък ядрена провокация щяла да е.

31

R.A.T.M

преди 1 година

Бандеровец на смъртно легло вика единствения си син и му казва носи заявление за постъпване в редовете на КПСС. Синът му учуден ама как така нали цял живот си бил против тях. А бащата му казал поне като умра един комунист по-малко да има на този свят. Така че бандеровците са готови на всичко дори плодородната си земя и народ и деца да затрият.

30

Анонимен

преди 1 година

В момента в който прочтеш "Москва заподозря" знаеш че следва реч на кръгъл I_Ди_ОТ!

fallback