Снимка: БГНЕС
fallback

Русия изпрати искане до Съвета за сигурност на ООН да включи Роджър Уотърс - един от основателите на британската рок група Pink Floyd, в списъка на ораторите на предстоящата среща за ситуацията в Украйна. Първият заместник-постоянен представител на Русия в световната организация Дмитрий Полянски съобщи това в своя Телеграм канал.

"Русия поиска британският активист за мир и известен рок музикант Роджър Уотърс да участва като говорител в заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на перспективите за мирно разрешаване на украинската криза в контекста на нарастващите западни оръжейни доставки за страната", написа Полянски.

Заседанието на Съвета за сигурност е насрочено за днес.

В интервю за ТАСС през август Уотърс обвини САЩ и тяхното ръководство, че са провокирали кризата в Украйна. Той заяви, че американците "по своя манталитет искат да управляват света" и гражданите на други държави "трябва да страдат" заради това. Басистът и вокалист на Pink Floyd нарече случващото се в Украйна "перфектен параван за управляващата класа", която не иска да сложи край на конфликта, а "иска да управлява света, иска да има няколко изключително богати хора в света"./БГНЕС, ТАСС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 1 година

До 59 Така е .. Конфликта между Украйна и Русия е бил плануван от САЩ още през 1993 г. Целенасочено спретнаха Майдана. И за Минските споразумения потвърдиха, че са били използвани за подготовка на Украйна за война, никой в Европа не е имал намерение да ги спазва. После, Русия виновна. А за конфликтите в Косово и Босна, пак ли е виновна Русия.

52

Ха ха ха

преди 1 година

До 40 Русофоби невежи! Истински лидери като Урсулката.

51

Така е ..

преди 1 година

Няма оправдание за войната. Каквото и до говорят руснаците, истината е че са агресори , нашественици с цел да заграбят най богатите и развити области на Украйна.Целия свят е против дивотията която направи Путин , ама видите ли САЩ и Запада им бил виновен.

fallback