Снимка: БГНЕС
fallback

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада, че иска да нанесе трайно поражение на Москва, предаде АФП.

"Урсула фон дер Лайен... каза, че резултатът от войната трябва да бъде поражението на Русия, такова поражение, че десетилетия, много десетилетия Русия да не може да възстанови икономиката си", заяви Лавров.

"Това не е ли расизъм, не е ли нацизъм - не е ли опит за решаване на "руския въпрос", добави Лавров.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че е пристигнала в Киев с екип от комисари - ден преди срещата на върха Украйна-Европейски съюз в разкъсваната от война страна.

Руският президент Владимир Путин често прави паралели между това, което той нарича "специална военна операция" на Москва в Украйна, и войната срещу нацистка Германия.

Той започна конфликта в Украйна през февруари миналата година с обявената цел да "денацифицира" страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

239

Корина

преди 1 година

Урсула потапя в тинята и дъното с години Европа ......няма вече мъже с топки а само алчни и *** лелички

238

Браво Урсула

преди 1 година

Добре си го формулирала. Целта е връщане на Русия в каменната ера . Това е чесно възмездие за една страна агресор която не ни мисли доброто на нас европейците . А лавров сега се прави на света вода ненапита

237

Русофил

преди 1 година

Някой бъркат понятието "русофоб" с "антипутинист".Като антипутинист , аз съм русофил - без фашиста Путин Русия ще процъфтява.Фашистката хунта , която управлява Кремъл сега трябва да се измете.Путин влезе в чуждите територии на Грузия и Украйна.Путин краде и убива.Путин праща на сигурна смърт руските момчета в безсмослена завоевателна война.

fallback