Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руската фрегата "Адмирал Горшков", действаща в Западния Атлантик, проведе учение за използване на хиперзвукови оръжия срещу морска цел, съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС.

Oще по темата
Учението бе осъществено чрез компютърно моделиране, уточни ведомството. Фрегатата тренира нанасяне на удар с хиперзвукова ракета "Циркон" по морска цел, имитираща кораб на условен противник и разположена на повече от 900 километра разстояние.

"Адмирал Горшков" в момента е на далечен поход. Корабът ще попълни запасите си в сирийското пристанище Тартус, а през февруари ще участва в съвместни маневри с военноморски сили на Южна Африка и на Китай край африканските брегове, посочи министерството.

(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 1 година

Путин вероломно нападна Украйна,хубавото е украинците ги спряха,щеше да продължи към Румъния,Молдова и т.н.т.

49

Йосив изпратил Жуков

преди 1 година

Зорлем украинец не се става. Иска се бандерност в очите, Прошкевич в сърцето и Хрусчовичвдупето им го е каза на времето Йосив и прати Жуков да изколя бандитите в Одеса.

48

За всичко от всекиго

преди 1 година

От статията не става ясно дали стрелбата е успешна или неуспешна според това дали са ударили с точен изстрен изстрел в Карпатите некоя кошара пълна с леопарди и овце или са ударили неточно Зелената ряпа в Киев? Просто една бълвочна статия. И нема да пишат как Зеленски се моли за всичко от всекиго

fallback