Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Кремъл заяви днес, че колкото по-скоро Украйна приеме исканията на Русия, толкова по-скоро може да приключи конфликтът, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Москва ще постигне целите си "по един или друг начин" и за Киев ще е по-добре да приеме нейната позиция и да седне на масата за преговори, каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Русия твърди, че иска да "денацифицира" Украйна и да защити рускоговорящото население в източната част на страната. Киев и Западът отхвърлят тези твърдения и ги определят като безпочвен претекст с цел завземане на територия в колониален стил.

"Колкото по-скоро украинският режим покаже готовността си да приеме руските искания, които ще бъдат постигнати по един или друг начин, толкова по-скоро всичко ще приключи и украинците ще могат да започнат възстановяването си след тази трагедия, която режимът в Киев започна", каза пред репортери Песков.

Украинският президент Володимир Зеленски изготви план за мир в десет точки, който започва с изтеглянето на руските войски от окупираните части на Украйна.

Русия каза, че е отворена за преговори, но не е дала подробности за позицията си или какви са исканията й от Киев, за да приключи враждебните действия.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Лили

преди 11 месеца

Анонимник под номер 155 ,Различаваш ли кое е доброто?

153

Анонимен

преди 1 година

Искам да попитам тези българи които подържат Русия-какво ще направят ако утре Путин реши да има Бургаска народна република,или Варненска?Тогава западът да ни остави ли на руснаците или да ни даде оръжия?Защото подобно нещо се случи на Украйна.Реши Путин да има ЛНР и ДНР,каза,че Крим е руски и вкара там руски войски.Пишете какво мислите да правите ако и с нас българите стане така стане така.

152

Анонимен

преди 1 година

каквото и да си говорим, победата е за Русия. Доброто винаги побеждава.

fallback