Снимка: БГНЕС
fallback

Русия ще може да унищожи системите за противовъздушна отбрана Patriot, ако САЩ ги доставят на Украйна, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за телевизионния канал "Россия 1" в Москва.

"Разбира се, че ще ги унищожим на 100%!" - увери той в разговор с журналиста Павел Зарубин. В същото време, руският президент напомни, че в Украйна "все още" няма такива комплекси.

В разговор с журналисти Путин отбеляза, че "Patriot” е доста стара система" и не работи дори като руската С-300. В същото време той заяви, че ще има "противоотрова" за системите. На 21 декември украинският президент Володимир Зеленски посети Вашингтон по покана на американския лидер Джо Байдън. Обявяването на нов пакет от военна помощ на САЩ на стойност 1,85 млрд. долара за Киев съвпадна с посещението му в САЩ. Той включва първа доставка на батарея за противовъздушна отбрана "Patriot", която е оборудвана със самата система за изстрелване от камион, радар и контролна станция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

241

муспи

преди 1 година

Да 288. Точно конкуренцията е първопричината на всяко зло, тя е и робството.

240

Преговори няма

преди 1 година

Русия отдавна е сложила на масата условията за мир: неутрален статут, отказ от разполагане на чужди оръжия, признаване на независимостта на Донбас и Запорожие, признаване на статута на Крим като част от Руската федерация. Засега Киев не показва готовност за такива отстъпки и затова няма условия за преговори.

239

Светът не е ЕС и САЩ

преди 1 година

До Анонимен 288: Нещо си се объркал. Какво робство в Русия? Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен. Русия може и да прекъсне икономическите си връзки със САЩ и ЕС, но това съвсем не значи, че ще бъде изолирана от света. И Китай не е единственият търговски партньор, на когото може да разчита.

fallback